Plăcintă cu vită şi bere

Printeaza

O reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina, pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac, faina si unt.

Ingrediente:Plăcintă cu vită şi bere

  • 1 ceapa, tocata
  • 1 tulpina de telina Apio, tocata
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 700 g pulpa de vita, taiata in bucati mari
  • 1 lingura de sos Worcestershire
  • 2 cuburi concentrat de cita
  • 2 fire de cimbru
  • 540 ml de bere neagra cu sau fara alcool
  • 1 ou batut, pentru glazura
  • seminte de mac

pentru aluat:

  • 500 g faina, plus extra
  • 250 g unt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se înmoaie ceapa şi ţelina în unt, într-o cratiţă cu capac. Se adaugă făina; după ce s-a încorporat, se adaugă carnea de vită şi sosul worcestershire. Se sfărâmă cuburile de concentrat în amestec şi se adaugă cimbrul.

Se toarnă peste bere, se ţine pe foc până fierbe uşor, apoi se acoperă şi se ţine la cuptor 2-1/2 ore. Se îndepărtează capacul şi se mai ţine 30 de minute – asta ar trebui să îngroaşe sosul foarte bine.

Se măreşte temperatura la 200° C/gaz 6. Pentru aluat, se amestecă făina, untul şi o linguriţă de sare într-un robot de bucătărie, până ce au dispărut toate cocoloaşele de unt.

Cu robotul de bucătărie pornit, se mai pune câte o lingură de apă din când în când, până ce aluatul începe să se închege, apoi se răstoarnă pe o suprafaţă uşor presărată cu făină şi se frământă cu mâinile.

Se întinde jumătate din aluat şi se foloseşte pentru tapetarea unei tăvi de plăcintă cu latura de 20-22 cm. Se pune toată carnea în tavă, folosind o spumieră, apoi se toarnă pe deasupra o parte din sos, până ce toată carnea este acoperită.

Se pune restul de sos într-o tigaie. Se întinde aluatul rămas şi se acoperă plăcinta cu el.

Se curăţă marginile cu un cuţit ascuţit, apoi se sigilează prin răsucire sau cu furculiţa. Se confecţionează o inimioară din bucăţile de aluat curăţate de pe margini. Se unge suprafaţa plăcintei şi inimioara cu ou bătut, apoi se dă inimioara prin seminţe de mac şi se lipeşte pe plăcintă.

Se coace 30-40 de minute, până prinde o culoare brun-aurie şi devine crocantă. Se reîncălzeşte sosul şi se serveşte cu plăcinta, împreună cu nişte piure şi cu legume verzi.

Plăcintă cu vită şi bere

Plăcintă cu vită şi bere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.