Piept de curcan umplut (varianta)

Printeaza

Piept de curcan umplut din: piept de curcan, ardei grasi, usturoi, mozzarella, ulei, ceapa, hasmatuchi, rucola, vin de Porto, unt, smantana, boia, piper, sare, cartofi, verdeata.

Ingrediente:Piept de curcan umplut

  • 600 g file de piept de curcan
  • câte 2 ardei graşi galbeni şi roşii
  • 1 căţel de usturoi
  • 300 g mozzarella
  • 2 linguri ulei
  • câte 1 legătură ceapă verde şi hasmaţuchi
  • 100 g rucola
  • 200 ml vin de Porto
  • 6 linguri unt
  • 160 ml smântână pentru gătit
  • boia
  • piper
  • sare
  • 650 g cartofi
  • 2 linguri verdeaţă tocată (ceapă verde, pătrunjel sau hasmaţuchi)

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o ştergi şi creşteţi un buzunar, cu un cuţit bine ascuţit. Presari pieptul în interior şi la exterior cu sare şi piper.

Tai cuburi ardeii graşi, ceapa verde rondele, toci fin usturoiul şi hasmaţuchi. Căleşti în ulei ceapa verde, ardeii şi usturoiul, iar după 3 minute stingi focul şi adaugi hasmaţuchi, sare, piper, boia şi cuburile de mozzarella.

Umpli pieptul de curcan cu acest amestec şi prinzi cu ţepuşe, ca să nu se desfacă.

Topeşti 4 linguri de unt într-o tigaie şi prăjeşti file-urile 5-8 minute pe fiecare parte. Torni 100 ml vin şi laşi să se pătrundă 2 minute. Scoţi carnea pe o farfurie şi o ungi cu restul de unt. Acoperi cu frunze de rucola şi păstrezi.preparatul cald.

In sosul rămas în tigaie, adaugi vinul rămas şi fierbi până obţii un sos dens, pe care îl sărezi şi condimentezi după gust.

Decojeşti cartofii şi îi fierbi 20 de minute, în apă uşor sărată. îi presari cu verdeaţa tocată şi îi serveşti ca garnitură la friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.