Friptura de porc in ulei de arahide

Printeaza

Friptura de porc in ulei de arahide din: muşchi de porc, praf de glutanat de sodiu, ulei de arahide, vegeta, sare, ou, vin, făină.

Ingrediente:

  • 150 g muşchi de porc
  • 1/2 linguriţă praf de glutanat de sodiu
  • 2 căni ulei de arahide
  • 1/2 linguriţă vegeta
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 ou
  • 1 linguriţă vin
  • 3 linguriţe făină

 

Mod de preparare Friptura de porc in ulei de arahide:

Se taie carnea în bucăţi rhici (cu laturile de aproximativ un centimetru şi groase de doi centimetri) şi se amestecă cu sare, vin şi praf de glutanat de sodiu. Se bat ouăle într-un castron. Se adaugă făină şi se amestecă, bătând uşor.

Se adaugă o lingură de ulei de arahide şi se amestecă bine, apoi se pune carnea şi se continuă amestecatul.

Se încinge bine uleiul de arahide într-o cratiţă şi se pun bucăţile de porc una câte una să se rumenească.

Se înlătură sosul, se pune ulei curat, se încinge bine şi se pune. din nou carnea la loc în tigaie pentru încă un minut.

Se scurge uleiul şi se adaugă „vegeta”, înainte de a se servi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.