Condimente din bucataria asiatica

Printeaza

Pasta de curry

Reprezintă baza mai multor preparate thailandeze, prin care se obţine aroma lor specifică. Se obţine prin amestecarea diferitelor plante şi mirodenii şi sunt fiecare, in funcţie de compoziţia lor, dulci sau picante.

Pimenta sau ienibaharul

Seminţele de piper jamaican al căror gust oscilează între cel al cuişoarelor şi cel al boabelor de piper, se numesc pimenta şi se folosesc fie întregi, fie proaspăt zdrobite.

La noi, pimenta mai este cunoscută şi sub numele de ienibahar, şi ajută, împreună cu dafinul, la obţinerea fondului pentru peşte şi carne în general.

Rădăcina de galangal

Această plantă din familia ghimbirului se cojeşte înainte de preparare asemeni acestuia din urmă şi apoi se taie în felii subţiri sau mărunt. Aroma acestei rădăcini este asemănătoare ghimbirului, totuşi este mai puţin picantă.

 

Condimente din bucataria asiatica

Condimente_din_bucataria_asiatica

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.