Varza cu slanina afumata si smantana

Printeaza

Varza cu slanina afumata si smantana din: varză, slănină afumată, ceapa, mărar, morcovi, ardei gras, sare, piper boabe, roşii, smântână, foi de dafin.

 

Ingrediente:

  • 1 varză potrivită
  • 200 g slănină afumată
  • 2 cepe
  • 1 legătură mărar
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper boabe
  • 3 roşii decojite (sau 2 linguri pastă de tomate)
  • smântână
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Speli varza, o toci fâşii subţiri şi o freci cu sare. Căleşti slănina afumată într-o cratiţă cu 1 lingură de ulei, adaugi ceapa tocată mărunt şi o laşi timp de 2-3 minute.

Adaugi şi varza, morcovul tăiat cubuleţe şi ardeiul tăiat cubuleţe şi mai laşi să se undească câteva minute.

Adaugi apă şi laşi să fiarbă.

Dacă pui roşii, întâi le opăreşti pentru a le decoji mai uşor, după care le toci cubuleţe

. Adaugi pasta de tomate, condimentezi cu sare, piper boabe şi foi de dafin după gust şi mai laşi să dea câteva clocote.

Pui şi mărarul tocat mărunt şi opreşti focul.

Poţi pune şi 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt, dar nu-i fierbi mult pentru că îşi pierd gustul. Serveşti varza cu smântână alături.

 

Varza cu slanina afumata si smantana

Varza_cu_slanina_afumata_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.