Turta de bostan cu malai

Printeaza

Turta de bostan cu malai din: bostan, lapte, zahar, malai, sare, unt, magiun sau gem de fructe de pădure, smântână sau iaurt.

Ingrediente:

  • bostan
  • lapte
  • zahăr
  • mălai
  • sare
  • unt
  • magiun sau gem de fructe de pădure
  • smântână sau iaurt

 

Mod de preparare:

Iei un bostan de copt, îl cureţi, îl tai cuburi, cam de un centi­ metru şi le pui la fiert în lapte îndulcit cu zahăr sau cu miere.

Când bostanul a fiert, îl scoţi, îl scurgi şi îl frămânţi cu mălai, ca să se obţină un aluat nu foarte cosistent. Pui sare.

Ungi o tavă cu unt şi pui compoziţia la cuptor, să se coacă. Poţi mânca turta de bostan rece sau caldă, cu smântână, smântână amestecată cu iaurt, cu lapte fierbinte sau rece.

Turta poate fi făcută mai mult sau mai puţin dulca Poţi pune pe ea magiun sau gem de fructe de pădure.

Turta de bostan cu malai

Turta_de_bostan_cu_malai

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.