Tocanita de miel cu ardei gras si cimbru
PrinteazaTocanita de miel cu ardei gras si cimbru din: carne de miel, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, orez, patrunjel verde, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 500 g carne de miel
- 2-3 cepe
- ulei
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- 1 ceşcuţă orez
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Carnea o speli, o porţionezi şi o înăbuşi în ulei cu puţină apă. Când este gata, o scoţi din vas.
Cureţi ceapa, ardeiul, le speli şi le tai mărunt, apoi le înăbuşi în sosul rămas de la carne, le condimentezi cu sare, piper, usturoi, cimbru şi continui fierberea.
Orezul îl speli, îl opăreşti, îl scurgi şi îl adaugi odată cu roşiile tăiate felii, când carnea este aproape fiartă. Amesteci totul şi introduci în cuptor pentru 30 de minute.
Când este gata, presari pătrunjel tocat fin. Serveşti tocăniţa caldă, cu mămăliguţă.
Pofta buna!