Terina de pui cu bacon si merisoare

Printeaza

Terina de pui cu bacon si merisoare din: piept de pui, pulpe de pui dezosate, ceapa, felii de bacon, unt, coniac, oua, sare, piper negru, merisoare uscate, rozmarin, nucsoara.

 

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui
  • 500 g pulpe de pui dezosate
  • 2 cepe
  • 250 g felii de bacon
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac
  •  2 gălbenuşuri
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 50 g merişoare uscate
  • rozmarin
  • nucşoară rasă
  • usturoi crud sau granulat

 

Mod de preparare:

Dai prin maşina de tocat pulpele de pui şi tai piep­tul de pui în fâşii late de un deget, pe care le presari cu sare şi piper.

Cureţi ceapa, o toci mă­runt şi o căleşti în puţin unt topit. Amesteci carnea tocată cu gălbenuşurile, condi­mente şi sare după gust, omogenizezi şi, încorpo­rezi coniacul şi ceapa căli­tă şi răcită.

Intr-o forma de chec, aşezi feliile de bacon ast­fel încât să treacă şi peste marginile tăvii.

Peste bacon pui un strat de carne tocată, presari merişoare, pui un alt strat de carne, tocată, fâşii de piept de pasăre, merişoare şi carne tocată, pe care o acoperi cu marginile felii­lor de bacon.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o aşezi într-un vas cu apă.

Le introduci împreună în cuptor, pen­tru 2-3 ore, la foc mediu, înţepând folia în câteva locuri.

Când e gata, o laşi să se răcească în formă, apoi o rastorni pe un platou.

 

Terina de pui cu bacon si merisoare

Terina_de_pui_cu_bacon_si_merisoare

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna terina de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.