Tartar de ton cu capere

Printeaza

Tartar de ton cu capere din: ton, castravete, capere, otet, ulei, busuioc, ardei, patrunjel, piper, marar, lamaie.

Ingrediente:Tartar_de_ton_cu_capere

  • 500 g ton proaspăt
  • 1 castravete murat
  • 2 linguri de capere la borcan
  • 1 lămâie oţet de vin alb
  • ulei de măsline
  • 1 fir de busuioc
  • 1 ardei iute tocat mărunt
  • 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • piper
  • mărar pentru ornat
  • lămâie pentru ornat

 

Mod de preparare:

Tonul se congelează complet. Apoi se decongelează puţin şi se taie cubuleţe foarte mici. Acestea se pun într-un vas.

Castravetele se scurge şi se taie cubuleţe. Caperele se scurg şi ele şi se toacă mărunt.

Castravetele şi caperele se adaugă peste ton.

Lămâia se stoarce, iar zeama se toarnă şi ea pe deasupra, împreună cu puţin oţet şi ulei de măsline.

Se amestecă totul bine şi se lasă să se întrepătrundă aromele timp de o oră.

Busuiocul se spală şi se scutură de apă, se aleg doarfrunzulitele, se toacă mărunt şi se înglobează în amestecul de ton, împreună cu ardeiul mărunţit şi cu pătrunjelul.

Compoziţia se aşează în 4-5 forme mici clătite cu apă, se presează puţin, apoi se răstoarnă.

Tartarul se ornează cu mărar şi lămâie şi se presară cu piper proaspăt măcinat.

Tartar de ton cu capere

Tartar_de_ton_cu_capere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.