Tarta aromata cu gutui si scortisoara

Printeaza

Tarta aromata cu gutui si scortisoara din: făină, margarină, zahăr, ou, apa, sare, gutui, amidon, scortisoara, cardamom.

Tarta_aromata_cu_gutui_si_scortisoara

Ingrediente pentru blat:

  • 240 g făină
  • 150 g margarină
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură cu apă
  • puţină sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2-3 gutui, aproximativ 500 g
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri de amidon
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă de cardamom

Ingrediente pentru topping:

  • 100 g făină
  • 60 g margarină
  • 30 g zahăr
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 albuş de ou
  • 1 lingură
  • cu apă
  • puţină sare

Mod de preparare:

Margarina, sarea şi o treime din făină se amestecă într-un castron, cu o furculiţă. Se adaugă restul de făină şi se încorporează cu furculiţa, apoi aluatul se frământă pe o suprafaţă pudrată cu făină până devine omogen.

Se pune deoparte o treime, pentru decoraţiunile de deasupra. Aluatul se întinde şi se aşază în tavă. Se unge cu albuşul de ou (acesta este secretul pentru ca aluatul să nu absoarbă umplutura) şi se ţine în frigider.

Se îndepărtează puful gutuilor. Se taie în patru, apoi se curăţă de coajă şi de miez. Se taie felii şi se fierb aproximativ 20 de minute, până devin moi, dar nu se fărâmiţează. Se scurg şi se lasă să se răcească.

Se întinde cealaltă bucată de aluat şi se taie forme cu dispozitivele speciale pentru fursecuri, după dorinţă. Se pun în frigider. Din restul de făină, unt şi ou se prepară un alt aluat.

Gutuile se amestecă cu zahăr, amidon, scorţişoară şi cardamom. Umplutura se toarnă în tavă, peste aluat. Deasupra se întinde al doilea aluat, peste care se aranjează formele tăiate. Acestea se ung cu albuşul rămas.

Cuptorul se încinge la 180 de grade. Tarta se coace timp de 50-60 de minute. Se lasă să se răcească în formă, se scoate şi se serveşte.

Tarta aromata cu gutui si scortisoara

Tarta_aromata_cu_gutui_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.