Supa de salata verde, fara foc

Printeaza

Supa de salata verde, fara foc din: salata, patrunjel, ceapa verde, usturoi, lamaie, ulei, turmeric, drojdie, sare, piper, seminte sau nuci.

Ingrediente:Supa de salata verde, fara foc

  • frunze de salată verde, rupte în bucăţele
  • 2-3 frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
  • 2-3 frunze de ceapă verde
  • 2-3 căţei de usturoi raşi
  • 2-3 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri ulei presat la rece
  • 1 linguriţă turmeric
  • 1 lingură fulgi de drojdie uscată, inactivă
  • sare şi piper, după gust

Pentru laptele vegetal:

  • seminţe sau nuci (la alegere dintre seminţe de susan, seminţe de cânepă, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, nuci româneşti, nuci caju, migdale etc.)
  • apă

 

Mod de preparare:

Pregăteşti laptele vegetal aşa:

Laptele vegetal se poate prepara din aproape orice fel de seminţe sau nuci. Mai întâi hidratezi seminţele sau nucile, apoi le pui în blender cu o cantitate de apă (8-10 linguri seminţe/sau 200-250 g nuci la 1 I de apă) şi le dai prin blender.

Apoi le strecori printr-un săculeţ de tifon. Pulpa rezultată nu o arunci, ci o poţi folosi la diferite preparate raw sau gătite la foc.

Pregăteşti salata aşa:

Amesteci toate ingredientele şi le laşi să stea aproximativ 5-10 mi­nute, până se înmoaie puţin, apoi adaugi lapte vegetal de orice fel şi potriveşti gustul de sare, piper şi zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.