Supa de lapte cu ciuperci si hrean

Printeaza

Supa de lapte cu ciuperci si hrean din: supă de vită, lapte gras 3,5%,crenvurşti de vită afumat, ciuperci de prun (sau champignon), morcov, usturoi, hrean, smântână, ouă, zeamă de gogoşari în oţet, zeamă de castraveţi în oţet, oţet de mere, leuştean.

Ingrediente:Supa_de_lapte_cu_ciuperci_si_hrean

  • 2 l supă de vită din extract
  • 2 l lapte gras 3,5%
  • 800 g crenvurşti de vită afumat
  • 400 g ciuperci de prun (sau champignon)
  • 500 g morcov
  • două căpăţâni de usturoi
  • o rădăcină mare de hrean
  • 500 g smântână
  • 6 ouă
  • 250 ml zeamă de gogoşari în oţet
  • 250 ml zeamă de castraveţi în oţet
  • 100 ml oţet de mere
  • două legături de leuştean

Mod de preparare:

Morcovul se rade foarte fin şi se căleşte în 100 ml de ulei până se înmoaie de tot. Se stinge cu supa de oase şi laptele. Când zeama începe să fiarbă, se adaugă crenvurştii tăiaţi feliuţe de o jumătate de cm şi ciupercile tăiate lamele.

Se lasă să fiarbă 15 minute şi se trage de pe foc. în blender se face dresingul supei, după cum urmează: se pun smântână, căţeii de usturoi tăiaţi mărunt, zeama de castraveţi, zeama de gogoşari şi oţetul de mere. Se adaugă hreanul ras fin.

Se porneşte blenderul şi se încorporează ouăle unul câte unul. Mixarea trebuie să dureze până obţinem un conţinut foarte fin.

Acest dresing se toarnă încet în oala în care lichidul trebuie să nu aibă mai mult de 80 de grade. Şi se amestecă încontinuu pentru încorporare, în momentul servirii, se asezonează cu leuştean.

Supa de lapte cu ciuperci si hrean

Supa_de_lapte_cu_ciuperci_de_prun_si_hrean

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.