Supa de gris rumenit cu lapte si patrunjel

Printeaza

Supa de gris rumenit cu lapte si patrunjel din: morcovi, pătrunjel rădăcină, ceapă, griş, lapte, unt, pătrunjel verde, pâine fară sare.

Supa de gris rumenit cu lapte si patrunjel

Ingrediente:

  • 250 g morcovi
  • 250 g pătrunjel rădăcină
  • 100 g ceapă
  • 300 g griş
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 250 g pâine fară sare

Mod de preparare:

Zarzavatul tăiat subţire, se fierbe în apă clocotită, cu puţină sare. într-un vas rumeniţi grişul, fară grăsime.

Când prinde culoarea caramelei, stingeţi-l cu supă strecurată, amestecând bine, să nu se facă cocoloaşe. Se continuă fierberea încă 10 minute.

Se adaugă apoi laptele fierbinte şi untul crud şi se lasă să mai clocotească puţin. Se serveşte în farfurii presărat cu pătrunjel tocat, cu mici crutoane de pâine prăjite în cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.