Supa-crema de dovleac cu morcov si boia
PrinteazaSupa-crema de dovleac cu morcov si boia din: dovleac, morcovi, cartofi, ceapă, boia dulce, apă sau supă dedegume, ulei de măsline, sare, piper, seminţe de dovleac (pentru decor).
Ingrediente:
- 800 g dovleac (cantitatea de gătit)
- 4 morcovi mari
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 linguriţă de boia dulce
- 1,5 l apă sau supă dedegume
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- seminţe de dovleac (pentru decor)
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o un minut. Curăţă şi taie grosier toate legumele şi pune-le peste ceapă.
Condimentează, apoi toarnă apa, acoperă şi lasă totul să fiarbă la foc potrivit o oră şi jumătate, completând apa care se evaporă. Dă deoparte.
Când s-a răcorit, introdu mixerul de mână şi pasează până obţii o cremă de consistenţa smântânii. Serveşte supa cu rondele de chili şi seminţe de dovleac prăjite.
Supa-crema de dovleac cu morcov si boia
Pofta buna!