Supa-crema de dovleac cu morcov si boia

Printeaza

Supa-crema de dovleac cu morcov si boia din: dovleac, morcovi, cartofi, ceapă, boia dulce, apă sau supă dedegume, ulei de măsline, sare, piper, seminţe de dovleac (pentru decor).

Supa_crema_de_dovleac_cu_morcov_si_boia

Ingrediente:

  • 800 g dovleac (cantitatea de gătit)
  • 4 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 1,5 l apă sau supă dedegume
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • seminţe de dovleac (pentru decor)

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o un minut. Curăţă şi taie grosier toate legumele şi pune-le peste ceapă.

Condimentează, apoi toarnă apa, acoperă şi lasă totul să fiarbă la foc potrivit o oră şi jumătate, comple­tând apa care se evaporă. Dă deo­parte.

Când s-a răcorit, introdu mi­xerul de mână şi pasează până obţii o cremă de consistenţa smântânii. Serveşte supa cu rondele de chili şi seminţe de dovleac prăjite.

Supa-crema de dovleac cu morcov si boia

Supa_crema_de_dovleac_cu_morcov_si_boia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.