Somon cu cartofi la tigaie

Printeaza

Somon cu cartofi la tigaie din: ulei de arahide, cartofi, usturoi, sare, piper, file de somon, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, capere.

Ingrediente: Somon_cu_cartofi_la_tigaie

  • 2 linguri cu ulei de arahide
  • 500 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în felii
  • 1 căţel de usturoi curăţat şi feliat
  • sare şi piper negru măcinat
  • 300 g file de somon, tăiat în două
  • 15 g unt
  • coajă de lămâie rasă
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 lingură cu capere

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte feliile de cartofi, uşor, timp de 5 minute, până când devin maronii dedesubt.

Intoarce-le şi prăjeşte-le 5 minute, până când devin galbene pe cealaltă parte, împinge cartofii într-o parte a tigăii şi lasă-i să se prăjească uşor. Adaugă usturoiul.

Condimentează somonul. Pune în partea liberă a tigăii untul şi lasă-l să se topească.

Adaugă somonul, cu pielea în jos. Prăjeşte-l câteva minute, apoi întoarce-l, presară coajă de lămâie şi mai prăjeşte-l câteva minute până când devine moale. Stinge focul.

Presară pătrunjelul şi caperele peste cartofi. Stoarce lămâia peste peşte, apoi întoarce-l cu pielea în sus. Serveşte peştele alături de cartofi.

Somon cu cartofi la tigaie

Somon_cu_cartofi_la_tigaie

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta lamaie patrunjel capere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.