Somon cu cartofi la tigaie
PrinteazaSomon cu cartofi la tigaie din: ulei de arahide, cartofi, usturoi, sare, piper, file de somon, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, capere.
- 2 linguri cu ulei de arahide
- 500 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în felii
- 1 căţel de usturoi curăţat şi feliat
- sare şi piper negru măcinat
- 300 g file de somon, tăiat în două
- 15 g unt
- coajă de lămâie rasă
- sucul de la 1 lămâie
- 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 lingură cu capere
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte feliile de cartofi, uşor, timp de 5 minute, până când devin maronii dedesubt.
Intoarce-le şi prăjeşte-le 5 minute, până când devin galbene pe cealaltă parte, împinge cartofii într-o parte a tigăii şi lasă-i să se prăjească uşor. Adaugă usturoiul.
Condimentează somonul. Pune în partea liberă a tigăii untul şi lasă-l să se topească.
Adaugă somonul, cu pielea în jos. Prăjeşte-l câteva minute, apoi întoarce-l, presară coajă de lămâie şi mai prăjeşte-l câteva minute până când devine moale. Stinge focul.
Presară pătrunjelul şi caperele peste cartofi. Stoarce lămâia peste peşte, apoi întoarce-l cu pielea în sus. Serveşte peştele alături de cartofi.
Somon cu cartofi la tigaie
Pofta buna!