Saratele cu susan si telemea

Printeaza

Saratele cu susan si telemea din: faina alba si/sau faina integrala, untură sau margarină, telemea de oaie, ouă, smântână, drojdie uscată, sare, seminţe de susan alb (mac sau chimen).

Saratele_cu_susan_si_telemea

Ingrediente:

  • 1 kg făină albă sau  1/2 kg făină integrală şi 1/2 kg făină albă
  • 400 g untură sau 500 g margarină
  • 500 g telemea de oaie
  • 2 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 1 plic (7 g) drojdie uscată
  • sare
  • 2 ouă pentru uns
  • seminţe de susan alb, mac sau chimen

Mod de preparare:

Cerni într-un castron făina şi o amesteci împre­ună cu drojdia uscată. Faci o adâncitură la mij­loc şi pui untura sau mar­garina moale, la tempe­ratura camerei, telemea­ua rasă, smântână şi ouăle bătute. Dacă brân­za nu este suficient de sărată, mai adaugi puţină sare.

Frămânţi aluatul timp de 10 minute şi îl laşi să crească timp 1 oră, în vasul acoperit, aşezat într-un loc ferit de curent. Pe planşeta presăraţă cu făină, întinzi câte o bucată de aluat în foaie groasă de 4-5

Aşezi foaia de aluat pe hârtia de copt de dimen­siunea tăvii şi tai un dreptunghi cât hârtia de copt. Ungi aluatul cu ou bătut şi presari seminţe după preferinţă.

Cu ajutorul unei rozete trecute prin făină, tai bastonaşe late de 2 cm şi lungi de circa 10 cm. Aşezi aluatul împreună cu hârtia de copt pe dosul tăvii.

Coci sărăţelele în cup­torul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute, până se rume­nesc frumos. Se păstrează fragede timp de 3-4 zile.

Saratele cu susan si telemea

Saratele_cu_susan_si_telemea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.