Saramura de peste cu rosii si usturoi

Printeaza

Saramura de peste cu rosii si usturoi din: peşte (caras, novac), otet, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras verde, usturoi, verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar), sare grunjoasă.

 

Ingrediente:

  • 2 kg peşte (caras, novac)
  • 2 linguri cu oţet
  • 1 l apă
  • 2 ardei iuţi
  • 2  roşii bine coapte
  • 1 ardei gras verde
  • 1 căpăţână de usturoi
  • verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar)
  • 2 căni cu sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele de maţe, branhii şi dorsale, dar nu te atinge de solzi. Spală-l bine.

Curăţă şi toacă legumele şi verdeaţa.

Pune o plită pe foc mic să se încingă bine, presară sare grun- joasă în strat grosuţ.

Când sarea e fierbinte, aşază peştele dea­supra. întoarce-l la fiecare 2-3 minute. Pune roşia şi ardeiul iute.

Intre timp, pune apa la fiert. Separat, prepară un mujdei din usturoi şi ulei, cu o picătură, două de oţet, ca pe maioneză.

Adaugă roşia, tocată. Când peştele e gata, îl aşezi pe platou şi torni deasupra mujde­iul.

Torni apa fiartă peste sarea de pe plită şi râcâi puţin.

Re­zultatul îl adaugi peste peşte, împreună cu ardeiul şi verdeaţa tocate.

Serveşti fierbinte, cu mămăliguţă.

 

Saramura de peste cu rosii si usturoi

Saramura_de_peste_cu_rosii_si_usturoi

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. De cand n am mai mancat o saramura!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.