Salata siciliana cu andiva, broccoli si conopida

Printeaza

Salata siciliana cu andiva, broccoli si conopida din: conopidă, broccoli, morcovi, andiva, tulpini de ţelină, ceapă de arpagic, bacon, ulei de măsline, smântână subţire, lamaie, mustar, praf de curry, sare, piper alb macinat.

Ingrediente:Salata_siciliana_cu_andiva_broccoli_si_conopida

  • 1 conopidă mică (300 g)
  • 1 broccoli
  • 2 morcovi
  • 1 andivă
  • 2 tulpini de ţelină
  • 1 ceapă de arpagic
  • 8 felii subţiri de bacon

Pentru sos:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri smântână subţire
  • 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă muştar
  • 1 vârf de cuţit praf de curry
  • sare
  • piper alb măcinat

Mod de preparare:

Desfaci conopida şi broccoli în bucheţele, le speli şi le fierbi în baie de aburi. Scoţi broccoli după 4 minute, iar conopida după 10. Cureţi morcovii şi îi tai în bastonaşe subţiri, îi fierbi, de asemenea, în baie de aburi, 8 minute.

Pui legumele într-un castron, torni peste ele 3 linguri de ulei, presari sare şi piper şi le laşi să se răcească. Desfaci foile de andivă, le speli şi le tai în fâşii.

Toci tulpinile de ţelină şi ceapa. Prăjeşti puţin baconul într-o tigaie fără ulei. Pentru sos, amesteci într-un bol muştarul, zea­ma de lămâie şi smântâ­nă, adaugi sare, piper şi curry.

Torni sosul obţinut peste legume şi le amesteci uşor. Aşezi peste salată feliile de bacon şi serveşti salata imediat.

Salata siciliana cu andiva, broccoli si conopida

Salata_siciliana_cu_andiva_broccoli_si_conopida

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.