Salata de fenicul si ridichi cu ulei de masline

Printeaza

Salata de fenicul si ridichi cu ulei de masline din: fenicul, ridichi, dressing din ulei de măsline si suc de lămâie.

 

Ingrediente:

  • fenicul
  • ridichi
  • dressing din ulei de măsline si suc de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Pentru aceasta salata se folosesc două părţi de fenicul şi o parte de ridichi. Ridichile spălaţi-le şi tăiaţi-le foarte fin.

Tăiaţi partea de sus şi codiţele feniculului. Indepărtaţi partea de jos a bulbului şi eliminaţi frunzele mai tari.

Tăiaţi bulbul pe jumătate şi apoi cât se poate de subţire, de la rădăcină spre vârf.

Puneţi ridichile şi feniculul într-un bol, acoperiţi cu apă rece şi adăugaţi şi nişte gheaţă. Aşteptaţi cel puţin 15 minute, pentru ca ridichile şi feniculul să devină crocante.

Strecuraţi, amestecaţi şi uscaţi, puneţi-le într-un bol şi adău­gaţi un dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie.

Tocaţi tulpinile feniculului şi presăraţi-le pe deasupra. Merge foarte bine cu peşte la grătar.

 

Salata de fenicul si ridichi cu ulei de masline

Salata_de_fenicul_si_ridichi_cu_ulei_de_masline

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.