Salata de fenicul cu sardele si stafide

Printeaza

Salata de fenicul cu sardele si stafide din: tulpini de fenicul, stafide, sardele marinate, zeamă de lămâie, ulei de floarea soarelui, busuioc, piper macinat, sare.

 

Ingrediente:

  • 6 tulpini de fenicul
  • 1 lingură de stafide
  • 2 fileuri de sardele marinate
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 legătură de busuioc
  • piper măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Spală tulpinile de fenicul şi taie-le în bucăţi. Trece stafidele printr-un jet de apă fierbinte ca să şe rehidrateze. Clăteşte sardelele şi taie-le în fâşii.

Amestecă-le cu zeama de lămâie, uleiul şi stafidele înmuiate. Potriveşte de sare şi piper. Pune laolaltă amestecul de sardele şi bucăţile de fenicul.

Lasă deoparte cel puţin o oră, ca să se întrepătrundă aro­mele, apoi serveşte.

Salata de fenicul cu sardele si stafide

Salata_de_fenicul_cu_sardele_si_stafide

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.