Rulada cu spanac, orez si telemea
PrinteazaRulada cu spanac, orez si telemea din: orez, foaie plăcintă, spanac proaspăt, oua, ulei, faina, usturoi, lapte, smantana, telemea de oi.
- 100 g orez
- 1 foaie plăcintă
- 500 g spanac proaspăt
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 2 fire de usturoi
- 100 ml lapte
- 2 linguri smântână
- 100 g telemea de oi
Mod de preparare:
Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, întinzi foaia de plăcintă. Fierbi spanacul, spălat frunză cu frunză, apoi îl strecori (păstrând apa în care a fiert) şi îl tai mărunt.
Căleşti puţin usturoiul tăiat în ulei încins, presari cu făină, amestecând permanent- şi stingi cu câteva linguri din zeama păstrată. Adaugi spanacul tocat, laptele şi laşi să fiarbă 8-9 minute.
Iei vasul de pe foc, adaugi telemeaua sfărâmată cu furculiţa sau dată prin râzătoare, orezul fiert, ouăle şi smântână.
Torni compoziţia peste foaia de plăcintă întinsă, lăsând 2-3 centimetri la fiecare margine pe care le uneşti peste umplutură.
O aşezi într-o tavă lunguiaţă, pe care o pui la cuptor aproximativ 40 de minute
Rulada cu spanac, orez si telemea
Pofta buna!