Reteta zilei: Pui cu garam masala pe pat de orez basmati

Printeaza

Pui cu garam masala pe pat de orez basmati din: piept de pui, iaurt, lamaie, unt, ghimbir, usturoi, garam masala, turmeric, chimen, coriandru, ardei iute, sare, piure de rosii, zahar, orez basmati, lapte de cocos, coriandru, lipii.

Puiul cu garam masala pe pat de orez basmati este un festin culinar ce îmbină aromele exotice ale Indiei cu rafinamentul preparatelor tradiționale.

Folosind piept de pui fraged, marinat în iaurt și lămâie, și îmbogățit cu o paletă de condimente precum ghimbir, usturoi, garam masala, turmeric, chimen și coriandru, acest fel de mâncare oferă o explozie de arome și gusturi.

Piureul de roșii și laptele de cocos adaugă o notă de cremozitate și profunzime, completând perfect orezul basmati parfumat.

Prepararea acestui pui pe pat de orez este o artă culinară ce aduce laolaltă tradiție și inovație.

 

Ingrediente: 

  • 2 piepti de pui, cuburi
  • 180gr iaurt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 4 căței de usturoi proaspat, pasat
  • 2 lingurițe garam masala
  • 1 varf lingurita turmeric
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1/2 linguriță coriandru
  • putin ardei iute
  • sare
  • 1 1/4 cani piure de rosii
  • 1/2 linguriță zahar
  • 1 cană lapte de cocos
  • orez basmati
  • frunze de coriandru proaspăt
  • lipii

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare puneti carnea de pui si amestecati impreuna cu iaurt și suc de lămâie.

Se acopera cu folie alimentara si bagati la frigider timp de 12-24 de ore.

Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati

Se încălzește o tigaie mare cu unt, se adauga ghimbir si usturoi. Gatiti 1-2 minute.

Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati_02

Adaugati carnea de pui si gatiti timp de 10-15 minute.

Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati_03

Apoi, se adauga garam masala, turmeric, chimion, coriandru, ardei iute și sarea.

Se toarnă piureul de rosii si se adauga zaharul.

Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati_04

Se reduce focul la mic și se fierbe timp de 15-20 de minute.

Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati_05

Se incorporeaza lapte de nucă de cocos si gatiti pana se omogenizeaza.

Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati_06

Serviti preparatul pe pat de orez basmati, cu lipii si garnisiti cu coriandru.

Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati_07

Pui cu garam masala pe pat de orez basmati

Pui_cu_garam_masala_pe_pat_de_orez_basmati_07

 

În concluzie, puiul cu garam masala pe pat de orez basmati reprezintă o simfonie de arome și texturi ce încântă și cele mai pretențioase gusturi.

Servit cu lipii proaspete și presărat cu coriandru verde, acest preparat transformă orice masă într-o experiență gastronomică de neuitat.

Prin respectarea tradițiilor culinare și utilizarea ingredientelor autentice, acest fel de mâncare devine un tribut adus bucătăriei indiene, oferind un moment de delectare pură și satisfacție deplină.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Este picant amestecul ala, nu-i asa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.