Reteta zilei: Fritatta cu carne de vita
PrinteazaFritatta cu carne de vita din: vita, sare, piper, pudra de usturoi, ulei de masline, ceapa, oua, lapte, cheddar.
- 1/2 kg carne tocata de vita
- ¼ lingurița sare
- ¼ lingurița piper
- ¼ lingurița pudra usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată
- 10 ouă
- 3 linguri de lapte
- 120gr brânză cheddar, rasa
- topping-uri, dupa preferinta
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Ungeti o tigaie cu unt si adaugati putin ulei.
Se rumenește carnea de vită cu un praf de sare, piper și usturoi pudră.
Într-o altă tigaie, încălziți uleiul de măsline la foc mediu și adaugati ceapa cu un praf de sare și piper. Gatiti 3-4 minute.
Bateți împreună ouăle, laptele, 1/2 din brânză rasă și 1/4 linguriță de piper, sare și usturoi praf.
Distribuiți uniform carnea rumenita pe fundul tigaii, apoi adăugați ceapa.
Se toarnă amestecul de ou si restul de branza.
Se coace timp de 15-20 de minute.
Serviti cu topping, dupa preferinta.
Fritatta cu carne de vita
Pofta buna!





