Reteta zilei: Cotlete de miel in sos de unt
PrinteazaCotlete de miel in sos de unt din: cotlete de miel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, supa de pui, unt, patrunjel.
- 2 kg cotlete de miel
- 4 căței de usturoi tocat
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1/2 lingurita de cimbru
- 1 linguriță sare
- 3/4 linguriță piper
- 1/3 cană supa de pui
- 1 lingura de unt
- pătrunjel tocat, pentru servire
Mod de preparare:
Într-un bol mic, amestecați usturoiul, 2 linguri ulei de măsline, zeama de lămâie, cimbru, sare și piper.
Frecați toate părțile cotletelor cu amestecul.
Încălziți o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați 1 lingură de ulei de măsline și când este cald, adăugați cotletele de miel. Rumeniti 4-5 minute pe fiecare parte.
Transferați cotletele pe o farfurie.
Faceți sosul, adăugați supa de pui în aceeași tigaie și amestecați. Se fierbe sosul timp de 2 minute. Adăugați unt si amestecați.
Adaugati inapoi cotletele în tigaie și gătiți 4-5 minute, intorcand ocazional.
Se presară cu pătrunjel tocat proaspăt și se servește.
Cotlete de miel in sos de unt
Pofta buna!





