Reteta gem de caise pentru diabetici
PrinteazaReteta gem de caise pentru diabetici din: caise, agar-agar, lamaie, indulcitor.
- 1000 g caise
- îndulcitor, conform instrucţiunilor de pe pachet
- 4 linguriţe de agar-agar
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie bucăţi mici. Se toarnă în cratiţă şi se aduc la fierbere amestecând continuu.
Intre timp, într-o ceaşcă se amestecă câteva linguri de apă cu agar-agar şi cu sucul de lămâie.
După primul clocot al masei de fruct se toarnă amestecul cu agar-agar peste ea, apoi îndulcitorul (în cantitatea indicată pe pachet) şi se amestecă.
Lăsaţi pe foc să mai fiarbă 1-2 minute. Turnaţi gemul în borcane cât încă este fierbinte, închideţi-le şi întoarceţi-le.
Pofta buna!