Pui cu sos cremos de tarhon

Printeaza

Pui cu sos cremos de tarhon din: ulei, piept de pui, bacon, ceapa, fenicul, vin alb, supa de pui, smantana si tarhon.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei
  • 6 bucati de piept de pui
  • 8 felii de bacon
  • 1 ceapa
  • 1 bulb de fenicul
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supa concentrata de pui
  • 4 linguri smantana
  • o legatura mica de tarhon

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie. Pune 6 bucati de piept de pui, cu pielea in jos, prajeste-le la foc potrivit 3-4 min. Intoarce-le, prajeste-le inca 2-3 min, scoate-le si da-le deoparte.

Pune in tigaie 8 felii de bacon, maruntit si prajeste 2-3 min. Pune 1 ceapa, curatata si taiata rondele, si 1 bulb de fenicul, taiat rondele subtiri, si caleste 5-6 min.

Pune la loc puiul in tigaie, mareste focul, toarna 200ml vin alb si 500ml supa concentrata de pui, lasa sa dea in clocot. Asezoneaza si fierbe la foc mic 15 min. Adauga 4 linguri smantana si o legatura mica de tarhon tocat si amesteca bine.

Serveste cu piure de cartofi sau cartofi fierti ori amestec de legume congelate si calite in tigaie. Pune cate 2 bucati de piept de pui si cate 250ml sos de tarhon.

Pui cu sos cremos de tarhon

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.