Prajitura spumoasa cu gem, vanilie si fistic

Printeaza

Prajitura spumoasa cu gem, vanilie si fistic din: zahar pudra, faina, unt, oua, praf de copt,  mere, branza de vaci, gem de fructe, esenta de vanilie, fistic.

Ingrediente:

  • 300 g zahar pudra
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 1 praf de copt

Pentru umplutura:

  • 6 mere
  • 400 g branza de vaci
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g gem de fructe
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g fistic pentru decor

 

Mod de preparare:

Freci untul cu zaharul pudra, adaugi trei galbenusuri si un on intreg si mixezi compozitia.

Pui faina in ploaie cu praful de copt si framanti un aluat omogen. Iei un sfert din el, il intinzi intr-o forma rotunda unsa si tapetata si dai la cuptor pentru 10 minute.

Amesteci branza de vaci si cu zaharul si cu esenta de vanilie, albusurile batute spuma si merele taiate cubulete.

Scop aluatul din cuptor, intinzi gemul si aluatul ramas, pui crema de branza si dai la cuptor 30 de minute.

Cand este gata, presari fistic maruntit.

 

Prajitura spumoasa cu gem, vanilie si fistic

Prajitura_spumoasa_cu_gem_vanilie_si_fistic

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.