Prajitura cu mousse de ciocolata alba

Printeaza

Prajitura cu mousse de ciocolata alba din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, cacao, praf de copt, piscoturi, esenta, ciocolata alba, frisca lichida, amidon, pliculete gelatina, apa si cafea.

Prajitura_cu_mousse_de_ciocolata_alba

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 135 g făină
  • 25 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 14 pişcoturi
  • esenţă

Pentru cremă:

  • 5 gălbenuşuri
  • 100 g ciocolată albă
  • 450 ml frişcă lichidă
  • 200 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase amidon
  • 2 pliculeţe gelatină

Pentru însiropat blatul:

  • 7 linguri apă
  • 4 linguri cafea
  • 3 linguri zahăr
  • esenţă
  • ornamente pentru decor (optional)

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul: albuşurile le baţi spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zahărul, mixând continuu. Pui laptele şi uleiul şi omogenizezi bine. Făina o amesteci cu praful de copt şi cacaua şi le pui peste compoziţia de albuş. Omogenizezi cu o lingură de lemn, pentru a nu se lăsa spuma. Compoziţia rezultată o torni în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi nivelezi. Adaugi pişcoturile în linie, a câte 4 linii paralele, le apeşi cu o lingură şi le acoperi cu aluat. Coci blatul în cuptorul încins, circa 30-35 de minute, până când trece testul scobitorii.

Pregăteşti crema: ciocolata albă o rupi bucăţi, o pui într-un vas pe foc cu 150 ml frişcă lichidă şi o încălzeşti până când aceasta se topeşte, apoi o introduci în frigider până se răceşte complet. Gălbenuşurile le mixezi cu zahărul, până îşi dublează volumul, apoi adaugi ami­donul şi laptele călduţ. Compoziţia o pui într-un vas pe foc mic, amestecând continuu, până când se îngroaşă ca o budincă. Gelatina o hidratezi în 6 linguri apă rece, o încălzeşti la cuptorul cu microunde, până când se topeşte şi apoi o torni peste budincă şi amesteci ener­gic. Laşi compoziţia să se răcească.

Amestecul de ciocolată albă şi frişcă (cele 150 ml) îl mixezi, apoi îl amesteci cu 300 ml frişcă batuta. Cand budinca este complet răcită, o pui peste amestecul de frişcă şi ciocolată albă şi omogenizezi. Scoţi blatul răcit din tavă, desprinzi hârtia de copt şi pui blatul la loc. Insiropezi blatul cu amestecul din apă, cafea, esenţă şi zahăr. După ce s-a însiropat, îl acoperi cu crema pregătită, decorezi prăjitura şi o laşi la frigider 2-3 ore.

 

 

Prajitura cu mousse de ciocolata alba

Prajitura_cu_mousse_de_ciocolata_alba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.