Mousse cu ciocolata alba

Printeaza

O variantă a clasicului mousse din ciocolată se prepară din ciocolată albă topită, amestecată cu lapte, frişcă şi un lichior precum creme de cacao. Se adaugă albuşuri de ou, pentru a obţine o compoziţie mai uşoară.

Ciocolata albă este fabricată din unt de cacao, lapte praf şi zahăr şi nu conţine praf de cacao sau ciocolată.

Spuma de ciocolată albă a fost creată la începutul anilor ’20, în Elveţia, de către firma Nestle şi a devenit foarte popular în Franţa, înainte de a fi introdusă în Marea Britanie în 1937. Ea a devenit cunoscută în Statele Unite abia în 1984.

Mousse de ciocolată albă este unul dintre deserturile albe (panna cotta, creme brulee) care au devenit foarte apreciate în ultimii ani, fiind deseori incluse în meniurile restaurantelor.

Spuma poate fi servită cu cârlionţi de ciocolată amăruie şi presărată cu zahăr pudră.

 

Mousse cu ciocolata alba

Mousse cu ciocolata alba

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.