Prajitura cu foi de zahar ars si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu foi de zahar ars si ciocolata din: oua, zahar, ulei, lapte, bicarbonat de sodiu, faina, unt, ciocolată albă, amidon, păstaie de vanilie, gem de prune cu nuci, frişcă lichidă, ciocolată neagră.

Prajitua_cu_foi_de_zahar_ars_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 2 gălbenuşuri
  • 300 g zahăr
  • 180 ml ulei
  • 180 ml lapte
  • 1 lin­guriţă bicarbonat de sodiu
  • făină cât cuprinde

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 180 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolată albă
  • 3-4 linguri amidon
  • 1 păstaie de vanilie

Pentru crema cu gem:

  • 500 g gem de prune cu nuci
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată neagră

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu 150 g zahăr, apoi cu uleiul. Caramelizezi zahărul rămas şi îl stingi cu 180 ml lapte. Stingi focul şi adaugi bicarbonatul. După ce lap­tele s-a mai răcit, încorpo­rezi gălbenuşurile şi, trep­tat, făină cât cuprinde, pentru un aluat potrivit de tare, pe care îl frămânţi până nu se mai lipeşte de mâini.

Impărţi aluatul în 3. Pe dosul tăvii de 20×35 cm, uns cu unt şi tapetat cu făină coci pe rând 3 foi, la foc mediu, câte 1/4 oră.

Pentru crema de vanilie, fierbi 300 ml lapte cu zahă­rul şi păstaia de vanilie despicată. Adaugi amido­nul dizolvat în restul de lapte rece şi amesteci energic, ca să nu se for­meze cocoloaşe.

Stingi focul şi adaugi ciocolata, omogenizând. Freci spumă untul şi încor­porezi crema lingură cu lingură. Păstrezi crema în frigider pentru 2 ore.

Pentru crema cu gem, topeşti ciocolata la bain- marie împreună cu frişca. Reci, le mixezi şi le ames­teci cu gemul. Păstrezi crema în frigider 2 ore. Ungi o foaie cu crema de gem, pui a doua foaie, o ungi cu crema de vanilie şi acoperi cu foaie, pre­sând uşor.

Poţi să deco­rezi prăjitura cu frişcă şi cu fire de zahăr carameli­zat. Tai prăjitura după ce ai răcit-o 4-5 ore.

Prajitura cu foi de zahar ars si ciocolata

Prajitua_cu_foi_de_zahar_ars_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.