Prajitura cu dovlecel si fructe uscate

Printeaza

Prajitura cu dovlecel si fructe uscate din: faina, zahar, dovlecei, oua, fructe, vanilie, praf de copt, ulei, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura cu dovlecel si fructe uscate

  • 450 g dovlecei
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • o linguriţă scorţişoară
  • esenţă de vanilie
  • un praf sare
  • 150 g fructe uscate amestecate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 85 ml ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coajă şi apoi se trec prin râzătoare. Se presează cu mâna pentru a-şi lăsa apa. Se amestecă fâina cu sarea, scorţişoara şi praful de copt.

Separat, se amestecă ouăle cu zahărul, vanilia şi uleiul turnat progresiv. Se adaugă dovleceii şi fructele uscate tăiate, dacă sunt prea mari.

Se unge o formă, se presara cu zahăr şi se toarnă aluatul.

Se lasă 50 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.