Placinta taraneasca cu mere

Printeaza

Placinta taraneasca cu mere din: faina, apa calduta, otet, sare, unt, mere, zahar, scortisoara si pesmet sau gris.

Placinta_taraneasca_cu_mere

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 lingură oţet
  • un praf de sare
  • 50 g unt

Pentru umplutură:

  • 1 kg mere
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 lingură pesmet sau griş

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul: amesteci făina cu oţetul, sarea şi apa călduţă, până vei obţine un aluat consistent.

Frămânţi aluatul până se omogenizează bine, apoi îl înveleşti într-o folie şi îl dai la rece,  timp de jumătate de oră.

Pregăteşti umplutura: cureţi merele de coajă, le razi şi le căleşti cu o linguriţă de unt, zahăr şi scorţişoară.

Imparţi aluatul pentru plăcintă în două părţi, pe care le întinzi în foi de 4-5 mm grosime.

Stropeşti cu unt topit fiecare foaie, apoi pre­sari puţin pesmet şi întinzi uniform merele.

Mulezi apoi fiecare plăcintă şi le pui la copt într-o tavă ta­petată cu hârtie de copt.

Când s-au copt, pudrezi plăcintele cu zahăr vanilat.

 

 

Placinta taraneasca cu mere

Placinta_taraneasca_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.