Placinta cu dovleac si nuca

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu dovleac si nuca din: faina, ou, ulei, otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara si zahar pudra.

Ingrediente:Placinta cu dovleac si nuca

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita cu otet
  • 200 ml apa minerala

pentru umplutura:

  • 1 kg dovleac
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca maruntita
  • 1 lingura cu scortisoara
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Framanta toate ingredientele de aluat pana obtii o compozitie neteda, care nu se lipeste de maini. Inveleste-l intr-o folie si lasa-l la rece cateva ore. Da pe razatoare dovleacul si pune-l intr-o tigaie adanca, impreuna cu zaharul si scortisoara.

Amesteca incontinuu, ca sa nu se lipeasca. Pune nuca intr-o tava si da-o la cuptor cateva minute, dar nu foarte mult (sa nu se amareasca la gust). Adaug-o in compozitie finala de dovleac.

Intinde doua foi de aluat dupa forma tavii de copt. Asaz-o pe une din ele in tava tapetata cu hartie de copt si lasa marginile in afara.

Toarna umplutura dulce si aromata, niveleaza cu atentie si asaza deasupra cea de-a doua foie intinsa.

Inteapa deasupra din loc in loc si da la cuptor 35-45 de minute. Cand este gata, las-o sa se racoreasca, portioneaz-o si abia apoi pudreaz-o cu zahar.

Placinta cu dovleac si nuca

Placinta cu dovleac si nuca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu dovleac si nuca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.