Placinta batraneasca

Printeaza

Placinta batraneasca din: faina, zahar, ulei, stafide, nuca, lamaie, esent de rom, zahar farin, sare.

Ingrediente:Placinta batraneasca

  • 1 kg făină
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu ulei + 4 linguri
  • 200 g stafide
  • 200 g nucă măcinată
  • 1 lingură cu răzătură de lămâie
  • 1 esenţă de rom
  • 100 g zahăr farin
  • 1 linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Cemeţi faina într-un lighenaş, turnaţi zahărul şi 1 linguriţă cu sare, amestecaţi omogen şi turnaţi deasupra apă fierbinte. Ca să obţineţi un aluat neted, amestecaţi repede cu lingura de lemn în faină şi nu turnaţi toată apa odată.

Când aţi obţinut un aluat uniform, încorporaţi stafidele, răzătură de lămâie, nuca măcinată şi începeţi să frământaţi cu mâna. Adăugaţi câte puţin ulei la frământat. Ungeţi o tavă mare cu ulei, întindeţi tot aluatul, neteziţi cu lingura sau cu lama unui cuţit mare, tăiaţi aluatul pătrate şi puneţi forma în cuptorul cald.

Coaceţi plăcinta 40 min şi răciţi-o în tavă.

Serviţi plăcinta călduţă sau rece presărată cu zahăr tos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.