Placinta cu peste si praz

Printeaza

Placinta cu peste si praz din: făină, oua, ulei, apa, sare, cod congelat, ceapa, praz, unt, sare, piper.

 

Ingrediente pentru aluat:

  •  250 g făină
  •  un ou
  •  60 mf ulei
  •  60 ml apă
  •  un praf sare

Ingrediente pentru umplutură:

  •  500 g cod decongelat
  •  o ceapă
  •  un praz
  •  un gălbenuş
  •  50 g unt
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Se pune făina într-un vas, i se face un gol si se pune oul bătut cu sare.

Se adaugă uleiul si apa, se amestecă si se adună aluatul într-o bilă care se pune o oră la frigider, în folie alimentară.

Pentru umplutură, se călesc ceapa si prazul în unt topit, se adaugă pestele tăiat mărunt, se lasă 5 minute si se potriveşte de sare si piper.

Se mai lasă 5 minute pe foc.

Aluatul se împarte în două, se asază o foaie în tava de copt, se întinde umplutura si se acoperă cu a doua foaie

. Se înţeapă cu furculiţa, se unge cu gălbenuş si se coace 20-25 de minute.

 

Placinta cu peste si praz

Placinta_cu_peste_si_praz

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.