Placinta cu nuca

Printeaza

Placinta cu nuca din: unt, oua, faina, zahar, esenta de rom, drojdie, lapte, praf de sare, gem de prune, miez de nuca, coaja de lamaie.

Ingrediente:Placinta cu nuca

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură esentă de rom
  • 25 g drojdie
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 borcănel gem de prune
  • 100 g miez de nucă
  • zahăr pudră, pentru decor
  • coajă de lămâie, pentru decor
  • miez de nucă, pentru decor

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, 2-3 linguri lapte cald şi 1 lingură de făină. Laşi maiaua la crescut până îşi dublează volumul.

Adaugi făina, un praf de sare, laptele călduţ in care ai dizolvat restul de zahăr, untul topit, ouăle bătute şi esenţa de rom. Frămănţi până se omogenizează ingredientele crescut. Intinzi aluatul, pui gemul, presari nuca sfărămată şi rulezi.

Aşezi plăcinta într-o tavă de chec şi o dai la cuptor până se rumeneşte. laşi la răcorit, apoi o decorezi cu nucă, zahăr pudră şi coajă de lămâie.

Placinta cu nuca

Placinta cu nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.