Placinta cu branza, susan, cascaval si spanac
PrinteazaPlacinta cu branza, susan, cascaval si spanac din: făină, lapte, unt, ulei, drojdie, sare, susan, spanac, telemea, urdă, cascaval, ou.
- 600 g făină
- 300 ml lapte
- 100 g unt
- 4 linguri ulei
- drojdie
- sare
- susan
Pentru umplutură:
- 400 g spanac
- 200 g telemea
- 100 g urdă
- 100 g caşcaval
Pentru decor:
- susan şi 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Intr-un castron pui laptele şi apa călduţe, iar în ele dizolvi drojdia şi laşi să se odihnească 20 de minute.
După 20 de minute, adaugi făina, uleiul, sarea şi frămânţi un aluat care să nu se lipească de mâini. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină făină. împărţi aluatul în 3 părţi egale.
Speli spanacul, iar brânza şi caşcavalul le dai prin răzătoarea mare.
Intinzi prima foaie, o ungi cu puţin unt şi pui un strat de brânză, apoi aşezi cealaltă foaie, presari caşcavalul şi telemeaua, urda şi spanacul. întinzi deasupra şi cealaltă foaie.
Laşi la dospit aproape 1 oră, după care ungi plăcinta cu un ou şi presari susan. Dai plăcinta ia cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!