Plachie bucovineana cu rosii si ciuperci

Printeaza

Plachie bucovineana cu rosii si ciuperci din: crapi (nu mai mari de o palmă), rosii, rosii in bulion, ciuperci, ceapa, ardei gras rosu, vin alb dulce, patrunjel, unt, ulei, smantana, usturoi, faina, cimbru, boia iute, sare.

Ingrediente:Plachie bucovineana cu rosii si ciuperci

  • 6 crapi (nu mai mari de o palmă)
  • 5 roşii
  • 450 g roşii în bulion
  • 500 g ciuperci
  • 5 cepe
  • 2 ardei graşi roşii
  • 250 ml vin alb dulce
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 g unt
  • 200 ml ulei
  • 200 g smântână
  • 4 căţei de usturoi
  • 200 g făină
  • cimbru
  • boia iute
  • sare

Mod de preparare:

Peştii curăţaţi îi speli şi îi tai bucăţi mari. îi sărezi, îi piperezi, apoi îi treci prin făină şi îi rumeneşti în ulei încins, amestecat cu unt. Ceapa o tai peştişori, ciu­percile fâşii subţiri, iar ardeii îi mărunţeşti în cuburi.

Intr-o tigaie cu ulei şi unt căleşti ceapa şi ardeii până se înmoaie. Separat, tot în ulei încins, amestecat cu unt, pui ciupercile să se călească. După ce scade zeama pe care şi-o lasă ciupercile, torni vinul şi le laşi să fiarbă circa 5 minute.

In tava mare a araga­zului aşezi un prim strat de ceapă şi ardei, peste care pui bucăţile de peşte, adaugi ciupercile în vin şi acoperi cu felii de roşii proaspete şi roşii în bulion. Presari sare şi piper şi dai tava la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp, usturoiul pisat îl amesteci cu smântână, boia, cimbru şi puţin pătrunjel. După ce tava cu peşte a stat în cuptor pentru 25 de minute, o scoţi şi pui sosul de smântână cu usturoi şi o mai dai din nou la cuptor pentru 10 minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna si gustoasa plachia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.