Piure cu sfecla si boabe de arpacas

Printeaza

Piure cu sfecla si boabe de arpacas din: sfecla rosie, ulei de masline, arpacas, sare, cartofi, cimbru, unt, usturoi si piper.

Piure_cu_sfecla_si_boabe_de_arpacas

 

Ingrediente:

  • 1 sfeclă roşie (cca 250 g)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 mâini de boabe de arpacaş
  • sare
  • 500 g cartofi decojiţi
  • 3 fire cimbru
  • 120 g unt topit
  • usturoi
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală sfecla roşie, se unge cu 1 lingură de ulei şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se coace la cuptorul încins la 200° C, până ce se înmoaie (cca 45 min. până la o oră). Intre timp se clăteşte arpacaşul şi se pune în apă; se sărează şi se fierbe cca 35 min. până ce se înmoaie.

Se taie bucăţele cartofii şi se aşează într-o oală; se toarnă apă şi se pun înăuntru fire de cimbru clătite. Se fierb cca 20 min. până ce se înmoaie. Se îndepărtează apoi cimbrul şi se scurg cartofii. Se adaugă untul şi se pasează. Se decojeşte rădăcina de sfeclă şi se taie bucăţi. Se adaugă la cartofi şi se pasează totul. Se scurg boabele de arpacaş şi se prăjesc puţin în restul de ulei cu usturoiul tocat. Se sărează, se piperează şi se înglobează în piure.

Piureul se serveşte la fripturi de pasăre sau legume caramelizate, cu câte o lingură de smântână.

 

Piure cu sfecla si boabe de arpacas

Piure_cu_sfecla_si_boabe_de_arpacas

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.