Peste la cuptor cu mazare si linte

Printeaza

Peste la cuptor cu mazare si linte din: crap, mazăre congelată, linte, ceapă, ulei, lamaie, sare, piper.

Peste_la_cuptor_cu_mazare_si_linte

Ingrediente:

  • un crap de circa 1,5 kg
  •  250 g mazăre congelată
  •  200 g linte
  •  o ceapă
  •  2 linguri ulei
  •  o lămâie
  •  sare
  •  piper

Preparare:

Lintea si mazărea se pun la fiert în apă rece, în vase diferite. Se lasă maximum 30 de minute pentru linte şi apoi, atât lintea, cât şi mazărea se scurg bine. Intr-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit, peste care se adaugă apoi lintea si mază­rea. Se lasă 10 minute.

Crapul se spală bine si se curăţă, apoi se presară cu sare si piper. Lintea si mazărea se pun într-un vas pentru cuptor. Se asază peştele asezonat cu rondele de lămâie şi se pune în vas putină apă. Se lasă la cuptor 30 de minute.

Peste la cuptor cu mazare si linte

Peste_la_cuptor_cu_mazare_si_linte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.