Pateuri umplute cu peste

Printeaza

Pateuri umplute cu peste din: frunze de sfecla, castravete, iaurt, suc de lamaie, marar, menta, somon, sare de mare, foi de placinta, unt topit.

Ingrediente: Pateuri_umplute_cu_peste

  • 2-3 frunze de sfecla sau o mână de frunze de spanac
  • 1 castravete lung
  • 300 g iaurt gras
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 fir mărar tocat
  • 1 vârf de linguriţă mentă uscată şi tocată
  • 250 g file de somon fără piele
  • sare de mare
  • 4 foi de plăcintă
  • 60 g unt topit

Mod de preparare:

Se spală frunzele de sfeclă, se scutură şi se îndepărtează cotoarele; se taie în 6 bucăţi. Se decojeşte castravetele, se rade şi se lasă să se scurgă. Apoi amestecă împreună cu iaurtul, sucul de lămâie, sare, piper şi verdeţuri.

Se taie peştele în 12 bucăţi. Se aşază pe planşetă foile de plăcintă şi se ung cu unt două dintre ele; alături se aşază alte două foi. Se tale fiecare în 6 fâşii.

Pe marginea fiecărei fâşii se aşază câte o frunză de salată şi o bucată de peşte; se sărează şi se aşază deasupra altă frunză de salată; se pliază astfel încât să se obţină un triunghi.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu restul de unt; se coc pateurile cca 15 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se servesc cu sos.

Pateuri umplute cu peste

Pateuri_umplute_cu_peste

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Bune pateurile astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.