Pastrama din carne de porc

Printeaza

Pastrama din carne de porc din: carne de porc, sare, piper, boia, usturoi, coriandru, cimbru, condimente.

Ingrediente:Pastrama din carne de porc

  • 1 kg carne macră
  • 20-25 g sare
  • 3 g piper
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 30 g usturoi zdrobit
  • coriandru
  • cimbru şi alte condimente, după preferinţa fiecăruia

 

Mod de preparare:

Carnea se taie în bucăţi de 2-3 cm grosime, şi de 5-6 cm lăţime, se freacă cu o parte din amestecul de componente prevăzute.

Apoi bucăţile se pun, cât mai îndesat, într-un vas emailat, presărându-se cu restul de condimente. Se pune deasupra o planşetă din lemn, pe care se aşază greutăţi, şi se ţine 4- 5 zile la temperatura de 18-20 grade Celsius.

După aceste zile, se scoate carnea, se străpunge la un capăt, se leagă cu sfoară şi se atârnă la fum cald 2-3 zile. Se serveşte ca atare, tăiată în felii subţiri, cu muştar sau cu gogoşari în oţet.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.