Pastrama din carne de porc
PrinteazaPastrama din carne de porc din: carne de porc, sare, piper, boia, usturoi, coriandru, cimbru, condimente.
- 1 kg carne macră
- 20-25 g sare
- 3 g piper
- 5 g boia de ardei dulce
- 30 g usturoi zdrobit
- coriandru
- cimbru şi alte condimente, după preferinţa fiecăruia
Mod de preparare:
Carnea se taie în bucăţi de 2-3 cm grosime, şi de 5-6 cm lăţime, se freacă cu o parte din amestecul de componente prevăzute.
Apoi bucăţile se pun, cât mai îndesat, într-un vas emailat, presărându-se cu restul de condimente. Se pune deasupra o planşetă din lemn, pe care se aşază greutăţi, şi se ţine 4- 5 zile la temperatura de 18-20 grade Celsius.
După aceste zile, se scoate carnea, se străpunge la un capăt, se leagă cu sfoară şi se atârnă la fum cald 2-3 zile. Se serveşte ca atare, tăiată în felii subţiri, cu muştar sau cu gogoşari în oţet.
Pofta buna!