Papricas de pui cu smantana si boia dulce

Printeaza

Papricas de pui cu smantana si boia dulce din: pui, ceapa, faina, smantana, boia de ardei iute, ulei, patrunjel verde, sare, piper macinat.

Papricas_de_pui_cu_smantana_si_boia_dulce

Ingrediente:

  • 1 pui de 1 kg (sau pulpe)
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 200 g smântână
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Puiul îl cureţi, îl speli bine şi îl tai bucăţi. Rumeneşti la foc moderat carnea în ulei. Ceapa o toci mărunt şi o căleşti îm­preună cu carnea.

Adaugi sarea, piperul, boiaua, un pahar cu apă şi laşi să fiarbă la foc mic, sub ca­pac, până când carnea este gata.

Smântână o amesteci cu făina şi cu câteva linguri de zeamă din pa­pricaş, apoi o torni în cratiţă, până dă în clocot.

Presari papricaşul cu pătrunjelul verde tăiat mărunt. Serveşti mâncarea cu garnitură de găluşte, tăiţei, cuşcuş sau orez.

Papricas de pui cu smantana si boia dulce

Papricas_de_pui_cu_smantana_si_boia_dulce

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.