Paine de casa cu margarina si unt

Printeaza

Paine de casa cu margarina si unt din: ou, faina, apa minerala, drojdie, unt sau margarina, ulei, sare, zahat.

Paine de casa cu margarina su unt

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 2 kg făină
  • 1,5 l apă minerală sau lapte
  • 100 g drojdie
  • 2 linguri unt sau margarină moale
  • 1/2 ceşcuţă cu ulei
  • 2 linguriţe sare
  • 2-3 linguri zahăr

Mod de preparare:

Pui laptele la încălzit. între timp, cerni făina într-un lighean şi amesteci cu sare şi zahăr. Adaugi laptele, drojdia şi începi frământatul. După ce strângi aluatul bine, pui untul sau margarina.

Când s-a încorporat, adaugi uleiul şi frămânţi foarte bine, până ce devine un aluat elastic.

Laşi la crescut aluatul, apoi îl împărţi în 8 bucăţi egale, formând câte două suluri pe care le împleteşti ca pe cozonac.

Pui cele 4 pâinici în forme, le laşi să crească, după care le ungi cu ou bătut. Dai formele la cuptor şi laşi să se coacă până capătă o culoare aurie.

După ce pâinea s-a copt, o scoţi şi o pui în şervete de bucătăre, până la răcire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.