Oua de prepelita cu cartofi sote

Printeaza

Oua de prepelita cu cartofi sote din: oua de prepelita, fasole verde, cartofi noi, ansoa, patrunjel, chives, zeama de lamaie.

 

Ingrediente: 

  • 4 ouă de prepeliţă
  • 100g de fasole verde
  • 100g de cartofi noi, tăiaţi în jumătăţi sau în sferturi
  • 1 anşoa, tocată fin
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 1 lingură de chives tocate
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Dă în clocot o oală mare cu apă. Pune în ea ouăle de prepeliţă şi fierbe-le 2 minute.

Scoate ouăle cu ajutorul unei spumiere şi pune-le într-un bol cu apă rece.

Adaugă fasolea în oală, fierbe-o 4 minute până când devine fragedă, apoi scoate-o cu ajutorul spumierei şi pune-o în acelaşi bol cu apă rece.

Pune cartofii în oală şi fierbe-i 10-15 minute. Scurge-i într-o strecurătoare mare şi lasă-i în ea să se răcească.

Intre timp, decojeşte ouăle şi taie-le în jumătăţi.

Amestecă fasolea şi cartofii cu anşoa tocată, ierburile şi zeama de lămâie.

Inainte de a servi salata, aşază deasupra ouăle de prepeliţă.

 

Oua de prepelita cu cartofi sote

Oua_de_prepelita_cu_cartofi_sote

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.