Orez cu telina si dovlecei

Printeaza

Orez cu telina si dovlecei din: ulei de masline, suc de lamaie, sos de soia, otet de vin rosu, zahar brun, patrunjel, ardei iute, orez salbatic, ulei, usturoi, sare, piper, telina, dovlecei, nuci de cajou.

Ingrediente marinată: Orez_cu_telina_si_dovlecei

  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 lingură oţet de vin roşu
  • 1 praf zahăr brun
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 1 ardei iute tocat

Ingrediente pentru orez:

  • 400 g orez sălbatic
  • 2 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 fire telina apio tăiata felii
  • 3 dovlecei mici tăiaţi felii
  • nuci de Cajou

Mod de preparare:

Pentru marinată, se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie, sos de soia, zahăr brun şi oţet. Se prăjesc legumele într-o tigaie-grill fără adaos de grăsime.

Se aşază toate într-un castron şi se toarnă deasupra marinata; se presară pătrunjel şi ardei iute. Se amestecă puţin şi se lasă să se marineze.

Se fierbe orezul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurge. Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, sare şi piper; se adaugă peste orezul fiert.

Apoi se amestecă împreună cu legumele şi nucile de Cajou. Se ornează cu frunze de rucola si se serveste.

Orez cu telina si dovlecei

Orez_cu_telina_si_dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.