Musaca de peste cu praz si smantana

Printeaza

Musaca de peste cu praz si smantana din: macrou, cartofi, praz, lapte, unt, smântână, roşii în bulion, pesmet, oua, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Musaca de peste cu praz si smantana

  • 1,5 kg macrou
  • 2 kg cartofi
  • 1 fir de praz
  • lapte şi unt (margarină) pentru piure
  • 200 g smântână
  • 1 cutie de roşii în bulion
  • pesmet
  • 2 oua
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Tai peştele, îl cureţi şi îl pui la fiert. Când s-a fiert, îl dez- osezi şi adaugi ouăle, pătrunjelul, smântână, sarea şi puţin piper (facultativ).

Amesteci până se omo­genizează. Prazul îl toci şi îl pui la călit. Din cartofii puşi la fiert faci un piure şi aşezi jumătate din el în­tr-o tavă.

Peste piure pui compoziţia de peşte, pra­zul călit şi cealaltă parte de piure. Dar toate trebuie puse în ordinea de mai sus.

Peste toate pui pasta de tomate, presari deasupra pesmet, aşezi şi rondelele de lămâie şi dai tava la cuptor pentru 20 de minute, cât să se rumenească frumos.

Această reţetă o poţi face şi cu alt tip de peşte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A fost buna musacaua?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.