Miel umplut cu ceapa verde si marar

Printeaza

Miel umplut cu ceapa verde si marar din: miel, oua, ceapa verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, condiment concentrat de legume, piper, sare.

Miel umplut cu ceapa verde si marar

Ingrediente:

  • un sfert de miel
  • măruntaiele de la miel
  • 4 ouă
  • 1-2 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură condiment concentrat de legume
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Speli bine organele de miel şi le pui la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic şi îndepărtezi spuma de câte ori este nevoie. Speli pulpa de miel, o presari cu condimente după gust şi o dai deoparte.

Cureţi şi speli bine toate verdeţurile, apoi le tai mărunt. Pui la fiert 2 ouă. Când au fiert măruntaiele, le clăteşti cu puţină apă rece şi le toci cât se poate de mă­runt.

Pui apoi în măruntaie verdeţurile tocate, condimentele, sare dacă mai este nevoie, piper şi amesteci bine cu 2 ouă bătute bine. Cu acest amestec umpli pulpa de miel.

Faci încet cu mâna, apoi cu cuţitul, un buzunar începând de la coaste spre pulpă şi cauţi să obţi un loc cât mai mare pentru a avea loc umplutura.

Umpli încet acel loc şi, din când în când, pui jumătăţi de ou fiert. La final, prinzi totul cu scobitori, apoi aşezi friptura în­tr-o tavă, pui un pahar de apă şi unul de vin şi dai tava la cuptor, la foc mic, timp de 2 ore.

Din când în când, stropeşti friptura cu sosul format în tavă, iar dacă mai este nevoie, adaugi puţină apă. Laşi să se rumenească frumos carnea pe ambele părţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.