Mătreaţa poate cauza eczeme, psoriazis sau căderea părului

Printeaza

Mătreaţa poate cauza eczeme, psoriazis sau căderea păruluiMediul de viaţă stresant, nerespectarea orelor de masă sau afecţiuni în stare incipientă ale organismului încă neştiute, se pot reflecta în sănătatea părului atât din punct de vedere al structurii, cât şi al look-ului de zi cu zi. Este normal să se piardă între 50 şi 100 de fire de păr pe zi, însă ceea ce este îngrijorător este atunci când părul nu se regenerează şi lipsa părului devine vizibilă. Ba mai mult, mătreaţa apare pentru a complica şi mai mult ecuaţia.

Strategiile de marketing ale produselor cosmetice din piaţa de larg consum le dau puteri nebănuite, însă nu în sensul bun. Cercetările arată că ingredientele dure din şampoane pot deteriora proteinele scalpului asigurând în acest fel un teren fertil pentru apariţia mătreţii şi a paraziţilor.

Deşi par că rezolva problema, rezultatul este unul pe termen scurt şi de cele mai multe ori, se tratează efectul şi nu cauza. De aceea, produsele cosmetice trebuie să vină complementar în ajutorul terapiilor integrative de recuperare.

Cauzele apariţiei afecţiunilor scalpului pot fi dereglările hormonale sau/şi stările nervoase acută. Dermatologii recomanda înţelegerea afecţiunilor scalpului în ansamblu şi nu limitarea la incompatibilitatea cu anumite produse cosmetice.

Pe de altă parte, degradarea părului poate fi şi de natură cosmetică: Cele mai multe produse de pe piaţa utilizează sulfactanti duri, precum sulfaţii de sodiu şi amoniul, care deşi curata bine părul, au o acţiune agresivă asupra acestuia. Sulfactantii duri pot duce la exfolierea scalpului şi la căderea părului. “Tot mai mulţi pacienţi vin la noi pentru a găsi o soluţie pentru căderea părului, explicându-le specialiştilor noştri cât de multe tratamente au încercat, atât tradiţionalele metode „de la bunica”, dar şi tratamente costisitoare apărute pe piaţă.

Căderea părului este doar efectul unor probleme ale scalpului care nu au fost tratate la timp. Aceasta poate avea mai multe rădăcini; poate fi cauzată de tropism cutanat, de exces de sebum, de mătreaţă; de asemenea, poate fi însoţită de prezenţa dermatitei sau a iritaţiei, sau poate fi pur şi simplu o cădere obişnuită a părului provocată de alimentaţia şi neîngrijirea corespunzătoare.

Specialiştii noştri îşi pot da imediat seama care este cauza ce duce la căderea părului cu ajutorul microscopului digital Dino-Lite, care este specializat pentru descoperirea problemelor scalpului. Şi, în funcţie de ceea ce descoperă, aceştia oferă pacienţilor un tratament personalizat”, declară specialistul Aurelia Dumitru.

“A bad hair day?”, cum ar zice englezul

„Schimbările meteo pot provoca pierderea umidităţii părului şi scalpului. Aerul rece, uscat de iarnă, precum şi expunerea la căldură pot provoca uscarea pielii şi mătreaţa. Alte cauze ale scalpului uscat şi implicit ale mătreţii pot fi folosirea prelungită a uscătoarelor de păr, produselor de styling pe bază de alcool, precum şi o sensibilitate la surfactantii duri din şampoane”, explica Aurelia Dumitru.

 

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.