Limba de porc cu mustar

Printeaza

Limba de porc cu mustar din: limbă de porc, castraveciori acri, muştar clasic (sau cu hrean), oua, sare, ulei, piper boabe, foi de dafin, un strop de ulei de măsline, condimente, câteva fire de mărar sau de pătrunjel verde.

Ingrediente:Limba_de_porc_poloneza_cu_mustar

  • 700 g limbă de porc
  • 3-4 castraveciori acri
  • 3 linguri muştar clasic (sau cu hrean)
  • 1 ou fiert
  • 1 gălbenuş crud
  • sare
  • ulei
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • un strop de ulei de măsline
  • condimente
  • câteva fire de mărar sau de pătrunjel verde

Mod de preparare:

Limba, bine spălată, o pui la fiert în apă cu sare, împreună cu câteva boabe de piper negru şi cu 2-3 foi de dafin. între timp, fierbi oul tare, iar gălbenuşul fiert îl dai deopar­te pentru maioneză. Mai adaugi un gălbenuş crud, circa 100 ml ulei şi un praf de sare.

Tai castraveciorii în cubuleţe foarte mici, îi storci bine de zeamă, îi tai mărunt şi la fel procedezi şi cu albuşul şi verdeaţa. Amesteci maione­za cu muştarul, cu castraveciorii, cu albuşul mărunţit, cu verdeaţa şi subţiezi sosul cu puţină supă în care a fiert limba.

Potriveşti gustul de sare. Dai sosul la rece şi te ocupi, între timp, de limba fiartă care trebuie curăţată de pieliţa de deasupra cât este fierbinte şi apoi o tai fâşii sau feliuţe pe care le prăjeşti pe ambele părţi într-o picătură de ulei de măsline.

Apoi aco­peri feliuţele de limbă cu sos din abundenţă. La acest preparat delicios poţi servi rondele de cartofi fierţi în coajă (curăţaţi, răciţi şi apoi feliaţi). Este un preparat delicios care merită încercat!

Limba de porc cu mustar

Limba_de_porc_poloneza_cu_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.